diumenge, 21 de gener de 2018

ANTONI RIERA FONT

Catedràtic d’Economia ambiental de la Universitat de les Illes Balears (UIB), centre pel qual es va doctorar (1998) i al que s'adscriu en qualitat de docent i investigador des de l'any 1992.

Impulsor del Grup de recerca en Anàlisi dels Impactes del Turisme (AEIT), la seva recerca gira al voltant de l'economia ambiental, especialment en tècniques de valoració econòmica recolzades en models d'elecció discreta i l'economia regional amb una menció especial al sistema turístic.

És autor de més de cinquanta articles publicats en revistes de reconegut prestigi internacional i director, entre d'altres obres, del Llibre blanc del turisme de les Illes Balears. Cap a una nova cultura turística.

Ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria acadèmica des de la direcció del Centre de Recerca Econòmica (CRE, UIB · Sa Nostra), institut de recerca propi de la UIB, on dirigí diverses publicacions com l'Informe econòmic i social de les Illes Balears i Conjuntura, entre d'altres, com també múltiples projectes i contractes d'investigació finançats amb fons europeus, estatals i autonòmics.

Així mateix, ha estat distingit amb diversos guardons entre els quals destaquen el VII Premi Catalunya d'Economia de la Societat Catalana d'Economia, el V Premi de Medi Ambient del Consell Insular de Mallorca, el Reconeixement de Mèrits de l'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor o, en el seu moment, el Premi Extraordinari de Doctorat.

Des de la vessant docent ha impulsat diversos programes de formació superior com el 'Màster en Gestió Empresarial: Qualitat i Medi Ambient', adscrit a la Càtedra UNESCO/Sa Nostra per a la gestió empresarial i el medi ambient que també dirigí, i el Màster-doctorat Internacional en Economia del Turisme i del Medi Ambient.

Actualment dirigeix el Programa de doctorat en Economia Aplicada de la UIB, presideix l'Associació Hispano-Portuguesa de Recursos Naturals i Ambientals (AERNA), i és el Director Tècnic de la Fundació Impulsa Balears i és vocal de diverses entitats com l'Institut Balears d'Economia, el Cercle d'Economia de Menorca i el clúster Balears.t.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperam que el teu comentari sigui respectuós amb el la manera de pensar dels altres. En cas contrari, no facis cap comentari.

Pensa a deixar el teu nom, llinatges, i si ets alumne del centre, el curs.

VIII JORNADES CONSTRUÏM EL FUTUR. DESTINATION: ANYWHERE

El dijous dia 30 de gener, a les 20.00 h, al Teatre d’Artà, tendrà lloc la vuitena edició de les Jornades Construïm el Futur. ...