EDUCAR, LA MEVA EXPERIÈNCIA EN EL SECTOR

“És difícil demanar-li a un  periodista que aplaudeixi la censura. M'estimo més pensar en educar que en censurar”.


Bon dia Antoni, (són les deu!) 
Bromes a part, t’escrivim quatre alumnes (Adrian, Yasmín, Sergi i Mari Carmen) de tercer d’ESO  del CC Sant Salvador d’Artà, i estam molt contents i agraïts de poder-te tenir aquí en aquest petit poble anomenat Artà, el dissabte 6 d’abril en les Jornades Construïm el Futur. És emocionant que una persona amb el teu bagatge sigui amb nosaltres aquest dia tan important per als alumnes i professors del col·legi.

Sabem que tens el temps molt ocupat, però t’agrairíem que ens puguessis contestar breument aquest recull de preguntes que hem preparat.

Salutacions cordials,
Adrian, Yasmín, Sergi i Mari Carmen
Alumnes de 3r d’ESO 
CC Sant Salvador d’Artà.


Benvolguts Adrian, Yasmín, Sergi i Mari Carmen. Vaig per feina:

Ens pots concretar una mica el tema del que tractarà la teva xerrada? 
Anirà sobre la meva experiència educativa com a pare i també com a periodista.

Com creus que la teva conferència influirà a les mares i pares?
Espero que ens ho passarem bé, perquè com que no soc cap expert en educació, podrem referir-nos al tema sense angoixes.

Bé, Antoni, què va ser el que et va motivar per començar a treballar a la ràdio?
La cultura de ràdio que hi havia a casa meva i la passió per comunicar-me, la màgia de tenir la gent pendent d'una paraula teva.


Era el treball a què et volies dedicar des d’un principi?
Salvada la part en què volia ser astronauta, sí.


Quin és el teu vincle amb l’educació?
Com a pare i com persona que té una certa capacitat de fer-se escoltar, a la societat.


Quin és el paper que haurien de tenir els mitjans de comunicació dins el món de l’educació?
Ha de ser constant i subtil, perquè, en aquesta  vida, tot educa i deseduca.


Creus que s’hauria de censurar (tot i la duressa de la paraula censurar) algun programa de la televisió?
És difícil demanar-li a un periodista que aplaudeixi la censura. M'estimo més pensar en educar que en censurar.

Una abraçada,

Antoni Bassas
Periodista


VII JORNADA CONSTRUÏM EL FUTUR.              

_______________________________________________________________________
Antoni Bassas i Onieva

Bon dia, són les vuit! Una de les frases més repetides durant 14 anys per un periodista amb una influència directa sobre els seus oients que dia a dia escoltaren un dels referents radiofònics del s. XXI. Unes idees, unes reflexions, debats, discussions, entrevistes a personalitats d’arreu del món que els fidels a Antoni Bassas mica en mica feren seves per després reproduir en altres instants. 

Més enllà de la ràdio, els quatre anys de vivència a Washington, capital dels EEUU, segur que omplen la vida de Bassas de noves idees i punts de vista. La creació d’un nou diari, l’ARA, juntament amb altres companys com Carles Capdevila, continua fornint la seva carrera professional de nous projectes, maneres de ser i contactes que segur que influeixen en la vida dels seu lectors i oients. Un diari, l’ARA, referent en la recerca i investigació educativa com a mitjà de comunicació. Ple d’opinions, d’articles, de reportatges sobre l’escola, l’alumnat, l’ensenyament, els fills, els pares, el respecte: l’educació.

Antoni Bassas i Onieva ens parlarà sobre la seva experiència en el sector i el seu punt de vista sobre el món educatiu. Nota biogràfica

Antoni Bassas i Onieva va néixer dia 9 de novembre del 1961 a Barcelona (Catalunya). Va començar a treballar a la ràdio amb només 16 anys, a l’emissora Ràdio Joventut. Després es va llicenciar en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de l’any 1995 fins a l’any 2008 va ser director i presentador del programa “Els matins de Catalunya Ràdio”. L’any 2009 s’incorporà a Televisió de Catalunya com a corresponsal als Estats Units i des del 2013 forma part de la direcció del diari Ara. Bassas ha tingut grans éxits d’audiència i ha rebut premis importants, com el Premi Ondas, el Premi Nacional de Radiodifusió, Premi Nacional de Periodisme, i més recentment guanyador del Premi Josep Pla per l’assaig “Bon dia, són les vuit”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperam que el teu comentari sigui respectuós amb el la manera de pensar dels altres. En cas contrari, no facis cap comentari.

Pensa a deixar el teu nom, llinatges, i si ets alumne del centre, el curs.

DESCARREGA'T EL DOCUMENT SOBRE VÍDEOJOCS I XARXES SOCIALS

Juana Maria Solano, psicòloga i especialista en addicció, professional del Projecte Home Balears, i que va ser l'encarregada d'impar...